Wat heb je nodig?

  • Circa 30 ml Moretta Covalo
  • Espresso
  • Citroen zeste

Caffè Covalo is dé perfecte afsluiting van een lunch of diner. En heb je een vrije dag, dan drink je gewoon op een ander moment een koffietje met een scheutje Italië. Come no! Oftewel: Waarom niet!

Doe circa 30 ml Moretta Covalo in een niet al te groot (koffie)glas. Verwarm de likeur kort met het stoompijpje van je espressomachine of in de magnetron. Schenk de espresso erbij, liefst via de wand van het glas of via een lepeltje. Een ‘echte’ Caffè Covalo heeft drie lagen (van onder naar boven): likeur, koffie en crema. Dit lukt het beste als je hem maakt in smal glas. Voeg tot slot een kleine stukje citroenschil (zeste) toe voor de perfecte Caffè Covalo.

Ga je voor een dubbele espresso? Vul het glas met circa 60 ml van de likeur (ook even verwarmen), voordat je de espresso erbij doet. De ‘officiële’ verhouding is 1 : 1, maar pas dit vooral aan naar eigen smaak. Benieuwd hoe Moretta Covalo mixt met bijvoorbeeld een espresso lungo of ristretto of welke hoeveelheid koffie er uit jouw koffieapparaat thuis komt? Kijk dan hier.