CAFFÈ COVALO

Caffè Covalo is dé perfecte afsluiting van een lekker etentje: thuis of in een restaurant. Want je wilt koffie, maar ook nog iets lekkers. Zoet, maar vooral niet té. Kan trouwens ook prima op een ochtend in het weekend, die fijne vakantie, of gewoon omdat je het verdient. Zoals ze in Italië zeggen: ‘Come no?’ Oftewel: gewoon doen.

Wat heb je nodig?

Circa 30 ml Moretta Covalo
Espresso
Citroen zeste

Zo maak je het

Doe circa 30 ml Moretta Covalo in een niet al te groot (koffie)glas. Verwarm de likeur kort met het stoompijpje van je espressomachine of in de magnetron. Schenk de espresso erbij, liefst via de wand van het glas of via een lepeltje. Een ‘echte’ Caffè Covalo heeft drie lagen (van onder naar boven): likeur, koffie en crema. Dit lukt het best, als je hem maakt in smal glas. Voeg tot slot een kleine stukje citroenschil (zeste) toe voor de perfecte Caffè Covalo. Even roeren en: enjoy!

Ga je voor een dubbele espresso? Vul het glas met circa 60 ml van de likeur (ook even verwarmen), voordat je de espresso erbij doet. De ‘officiële’ verhouding is 1 : 1, maar pas het vooral aan naar eigen smaak. Benieuwd hoe Moretta Covalo mixt met bijvoorbeeld een espresso lungo of ristretto of welke hoeveelheid koffie er uit jouw koffieapparaat thuis komt? Kijk dan hier.